Kuntamarkkinat kokoaa alan ammattilaiset yhteen

Kunta-alan ammattilaisten tapahtuma, Kuntamarkkinat, tarjosi kävijöilleen tuhdin paketin seminaareja ja tietoiskuja, kaikkiaan noin 300. Aihepiireinä olivat esimerkiksi liikenne, ympäristö ja johtaminen.

Tapahtuma sai vahvan startin, kun estradille astelivat puolueiden puheenjohtajat keskustelemaan kuntien tulevaisuudesta, taloudesta ja palveluista.

Seminaarien ja esitelmien lisäksi paikalla olleet sadat kunta-alan viranhaltijat, valtuutetut ja kuntien kanssa yhteistyössä toimivien organisaatioiden ja yritysten edustajat kiersivät näyttelyä. Kuntamarkkinat on tarkoitettu myös verkostoitumistapahtumaksi. Siinä se toimi hyvin, puheensorina kertoi, että kontakteja luodaan.

Navisecin esittelypisteellä oli positiivista pöhinää. Paikalla kävi niin vanhoja asiakkaita kuin asiasta kiinnostuneita.

”Äsken keskustelemassa käynyt asiakkaamme kehui erityisesti seuranta- ja raportointiominaisuuksia”, Henry Kemiläinen kertoi heti messujen alettua. Hän piti tapahtuman tunnelmaa myönteisenä. Ihmiset ovat kiinnostuneita näkemästään.

 

Navisec sopii kunnille ja kaupungeille

Navisec-koulutusjärjestelmä on erittäin sopiva juuri kuntien ja kaupunkien käyttöön. Siitä kertoo sekin, että noin 100 000 käyttäjästä 80–85 prosenttia on kaupunkien tai kuntien palveluksessa.

Navisecin esittelypisteellä oli mahdollisuus tutustua järjestelmään tarkemmin, kysyä asiantuntijoilta lisätietoja. Toinen suosittu vaihtoehto oli varata esittelyaika myöhemmäksi, vaikka sitten, kun istuu taas oman työpöytänsä takana ja ehtii keskittymään kunnolla.

”Kuntien tietohallinnosta vastaavat tuntevat tuotteemme, se tulee monesti keskusteluissa vastaan”, Juha Kaartinen toteaa.

Navisec toimii työkaluna henkilöstön koulutuksessa ja perehdyttämisessä. Koulutuksen aihe voi olla vaikka kaikkia koskeva yleinen tietoturva, EU:n tietosuoja-asetus, tai sitten uusi, yhtä tiettyä toimipistettä koskeva ohjeistus tai toimintamalli. Navisec-järjestelmä palvelee eri aihealueiden osaamisesta vastuussa olevia esimiehiä ja asiantuntijoita.

Miksi valita nimenomaan Navisec?

”Loistava sisältö”, Kaartinen kertoo monen asiakkaan todenneen.

Tiukan talouskurin aikana kuntien henkilöstö on mitoitettu tiukkaan. ”Valmis sisältö vähentää asiakkaan työtä, vapauttaa vastuuhenkilöt tekemään muuta. Navisecin tietoturva- ja tietosuojakoulutus on valmis paketti”, Antti Hyvärinen sanoo.

Monet ovat kiinnostuneita toimialakohtaisista tietoturva- ja tietosuojakoulutuksista. Näitä on tarjolla muun muassa varhaiskasvatukseen, sivistystoimelle sekä sosiaali- ja terveydenhuollolle.

”Helppokäyttöisyys”, Harri Niskala korostaa. Helppokäyttöisyys näkyy muun muassa siinä, että peruskäyttäjät eivät tarvitse koulutusjärjestelmään käyttökoulutusta.