Verkkokoulutus on toimiva tapa hoitaa ison porukan koulutus

”Tämä on ainoa järkevä tapa hoitaa tietoturva- ja tietosuojakoulutus”, Ylä-Savon ammattiopiston tietohallintopäällikkö Ari Partanen sanoo Navisec-verkkokoulutuksesta, jonka voi käydä ajasta ja paikasta riippumatta.

Partasen vastuulla on koulutuskuntayhtymän ICT-ympäristö. Henkilökuntaa talossa on noin 200, opiskelijoita noin 2000.

200 ihmisen kokoaminen auditorioon, vaikka useammassakin ryhmässä, kuuntelemaan luennoimista tietosuoja-asetuksen vaatimuksista, ja vielä oppimaan asian, ei toimi. Siksi oman aikataulun mukaan tehty verkkokoulutus silloin kun pystyy asiaan keskittymään, on hyvä ratkaisu.

Partanen kertoo, että talossa käytetään muutenkin paljon ajasta ja paikasta riippumattomia materiaaleja esimerkiksi tiedotusasioissa.

EU:n tietosuoja-asetus muuttui viime keväänä. Ennen h-hetkeä Ylä-Savon ammattiopistossa pyöräytettiin koulutuskierros läpi. Koko henkilökunta kävi koulutuksesta perusosion. Esimiehille, järjestelmien pääkäyttäjille ja prosessien omistajille oli vielä lisäkurssi, jossa osaamista syvennettiin.

”Kävin itse kurssin materiaalin ensin läpi. Henkilökunnalle tiedotin asiasta hyvissä ajoin. Sitten ilmoitettiin määräaika, johon mennessä kurssi käydään läpi. Puuhakkaimmat hoitivat asian samana päivänä. Meillä henkilökunta on hyvin tottunut tällaiseen, joten valtaosa hoiti asian ajoissa. Tietysti on erilaisia syitä, työkiireitä ja muita, että joitakin sitten muistuttelin asiasta”, Partanen kuvaa kevään koulutusurakkaa.

Teknisenä hyvänä ominaisuutena hän mainitsee AD-integraation. Kertakirjauksella pääsee sisään koulutukseen, ei tarvitse muistella salasanoja tai tunnuksia. Jos on oppilaitoksen verkossa, sinne pääsee automaattisesti.

Ylä-Savon ammattiopiston materiaalissa on 10 eri osa-aluetta. Henkilökunnan osaamisen varmistamiseksi oli määritelty pisterajat, jotka pitää saavuttaa.

Koulutuksen käyttöönotto sujui Partasen mielestä helposti. Navicrelta sisältö tuli jo valmiiksi muokattuna oppilaitoksen tarpeen mukaiseksi. Pohjamateriaali oli tehty.  Verrattuna järjestelmään, jossa itse pitää laatia ohjeistus, kysymykset ja vastaukset, kouluttaminen sujui tietohallintopäällikön kannalta kätevästi.

Ylä-Savon ammattiopiston tietoturva- ja tietosuoja ohjeistukset on integroitu osaksi Navisec- koulutusjärjestelmää, josta ne on jaettu organisaation intranettiin.

Lue lisää Navicren tuotteista täältä.